• Publicerat 8 mars, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Filip Forsberg och Elias Pettersson. Foto: Getty Images & Bildbyrån

Elias Pettersson gör en fantastisk rookie-säsong i SHL. Växjö-forwarden toppar hela poängligan och har dessutom spelat färre matcher än konkurrenterna. En annan som vet hur man gör poäng är Nashvilles Filip Forsberg. Och han imponeras av Pettersson. 
– Han har gjort en jättebra säsong, säger Forsberg till hockeysverige.se 

NASHVILLE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Elias Pettersson håller på att göra en unik säsong. Växjö-forwarden bara öser och öser in poäng. Faktum är att han nu är nära att slå Kenta Nilssons 42 år gamla poängrekord för juniorer. På 42 matcher har Pettersson samlat ihop 51 poäng (21+30). Fixar han ytterligare fyra poäng är Kentas rekord utraderat. Och 19-åringen har två matcher på sig, sedan är SHL:s grundserie över för den här gången.
– Ja, det är inte dåligt, inte minst med tanke på hans JVM-uppehåll också, säger Nashville Predators Filip Forsberg om Petterssons poängskörd.
– Det blir spännande att se om han slår det, han har gjort en jättebra säsong.

Nashvilles skarpskytt vet vad som krävs för att göra poäng. Forsberg har de två senaste NHL-säsongerna han skjutit över 30 mål, och han brukar landa kring 60 poäng i världens bästa liga.


Elias Pettersson, Växjö Lakers. Foto: Jonas Ljungdahl/Bildbyrån

”EN JÄKLIGT SKICKLIG SPELARE”

Vad krävs för att göra så mycket poäng som Elias gör? 
– Först och främst är han en jäkligt skicklig spelare. Det är där det börjar. Om han inte hade haft den skickligheten som han har haft så hade inte varit något snack om några rekord. Det är det som är avgörande.

Växjös huvudtränare Sam Hallam har givetvis koll på hur nära Pettersson är Kentas rekord. Han funderar till och med hur kan coacha sin spelare för att hjälpa honom att nå de poäng som krävs.
– Jag hade faktiskt den tanken i morse också, just vad vi kan göra. Jag kom fram till att vi har matchat honom i vårt första powerplay egentligen hela säsongen och gett honom en stadig, stabil istid. Så det finns faktiskt inte så mycket att ändra på egentligen, sa Hallam i en intervju med hockeysverige.se tidigare i veckan. 
– Det är tre matcher (nu två) mot riktigt bra motstånd och han har redan satt sig i en fantastisk position, men det är klart att det vore häftigt om han skulle ta möjligheterna att slå det här rekordet.