Daniel Viksten.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Det är hans moderklubb och han spelade där fram till han var 23 år. I kvällens hyperviktiga streckmatch kan Örebros Daniel Viksten förpassa moderklubben Mora ner till ett ovisst kval.
— Jag spelar i Örebro och får göra det bästa jag kan för att vinna matchen, säger 28-åringen till Nerikes Allehanda.

Daniel Vikstens SHL-debut kom faktiskt i moderklubben Mora när han säsongen 2007/2008 gjorde två matcher för klubbens a-lag. Efter att föreningen åkte ur den ädlare ligan samma säsong så blev forwarden ett stående inslag i deras allsvenska trupp de kommande åren.

BYTTE TILL MALMÖ

Men 2013 bytte han till Malmö, då i allsvenskan, och säsongen efter kom han till Örebro där han fortfarande spelar. Ikväll kan han vara med och skicka moderklubben till ett ovisst kval. Men att han skulle velat ha den här matchen av den här digniteten mot något annat lag är inget han vill kännas vid.
— Man får inte tänka så. Jag spelar i Örebro och får göra det bästa jag kan för att vinna matchen i morgon (läs idag). Det blir roligt. Jag tycker att vi spelat ganska bra på slutet och Mora verkar också komma i gång. Det blir nog en tajt match med mycket känslor som det ska vara i hockey, berättar han för Nerikes Allehanda.

Mora, som har hemmaplan ikväll, ligger tre poäng bakom Örebro över kvalstrecket. Tar Örebro minst en poäng i kvällens match spelar de i SHL 2018/2019 medan Mora får fokusera på att kvala.
— Det är roligt att få komma dit och spela. Sedan är det så klart att familjen och vänner har skickat många sms nu. Det blir roligt, tycker jag, säger Daniel Viksten.