• Publicerat 9 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Villiam Haag.Foto: Bildbyrån/Johan Löf

Vita Hästens säsong är över, men det stoppar inte Disciplinnämnden från att stänga av lagets forward Villiam Haag för en tackling på Almtunas back Gustav Lindström.

Det var i grundseriens sista match som Villiam Haag tacklade Gustav Lindström i huvudet. Nu har Disciplinnämnden beslutat sig för att straffa 24-åringen. I ett pressmeddelande skriver man att Haag inte kommer att få spela ishockey förrän i oktober.

Hur många matcher det blir återstår att se. Avstängningen gäller från och med 14 till 30 september. Utöver det ska han betala 6 900 kronor i böter.
”Nämnden finner det utrett att Villiam Haag gjort sig skyldig till checking to the head och att tacklingen är vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Då Vita Hästen inte spelar fler matcher innevarande säsong utdöms avstängningen under inledningen av nästa säsong”, skriver man i sin motivering.

Disciplinnämnden pekar på fyra nyckelfaktorer bakom avstängningen:
* Tacklingen riktas mot huvudet
* Tacklingen utdelas med stor kraft
* Tacklingen är vårdslös
* Förseelsen innebär stor skaderisk.

Villiam Haag kom till Vita Hästen från Michigan State University inför den här säsongen. Han gjorde åtta mål och 15 poäng på 38 allsvenska matcher. Om det blir någon fortsättning i Norrköping återstår att se. Haag sitter nämligen på ett utgående kontrakt.