Foto: Bildbyrån

De båda åttondelsfinalerna, samt två kvartsfinalserier, är klara. Vi får bland annat se Bulan mot Brynäs – och Färjestad mot Skellefteå.

Oj, vilket drama det blev i den sista SHL-omgången. HV71 behövde, sedan det stod klart att Luleå vunnit borta mot Rögle, två poäng mot Färjestad för att knipa sjundeplatsen och få möta Brynäs i stället för Linköping i åttondelsfinalen. Och det var precis vad som hände. Trodde alla.

Mathias Tedenby tryckte in ett avgörande i förlängningen och var hjälte. HV-ledarna lämnade båset och begav sig ut i omklädningsrummet, i tron att de hade säkrat sjundeplatsen. Men målet dömdes bort. Domarna ansåg att Lars Haugen hade blockerat pucken.

DICK HJÄLTE

Matchen gick till straffar där nerverna lyste igenom. På alla utom Dick Axelsson, åtminstone. Artisten åkte fram och satte hur kyligt som helst avgörandet bakom Felix Sandström. Målet säkrade hemmaplansfördel för Färjestad i en på förhand glödhet kvartsfinalserie mot Skellefteå.

Målet innebar också att HV71 får möta Linköping i stället för vårens finalmotståndare Brynäs. I stället är det Thomas ”Bulan” Berglunds Luleå som får möta formsvaga Brynäs. Ett speciellt möte i och med att ”Bulan” ju var den som lotsade Gävlelaget till final i våras.

FRÖLUNDA-MALMÖ

Frölunda får möta Malmö i sin kvartsfinal. Frölunda slutade trea i SHL medan Malmö tog sjätteplatsen efter en storseger mot Mora.

Växjö får möta det sämst placerade laget som går vidare från åttondelen medan Djurgården får möta den andra åttondelsvinnaren i sin kvarsfinalserie. Åttondelarna spelas i bäst av tre och inleds på måndag.

Kvartsfinalserierna inleds veckan därpå.

ÅTTONDELSFINALER

Luleå-Brynäs
HV71-Linköping

KVARTSFINALER

Växjö – Lag rankat 8
Djurgården – Lag rankat 7
Frölunda-Malmö
Färjestad-Skellefteå