Victor Andersson.Foto: Bildbyrån

Det var i lördags som Södertäljes Victor Andersson gjorde sig skyldig till en tackling i ryggen på Oskarshamns Björn Karlsson. Nu straffas Andersson för tilltaget med fem matchers avstängning och böter.

Det var precis i inledningen av den andra perioden mellan Oskarshamn och Södertälje i lördags som Victor Andersson tacklade Björn Karlsson i ryggen genom att sätta klubban i ryggslutet och trycka till. Andersson visades ut för matchen och anmäldes senare till disciplinnämnden.

FEM MATCHER

Idag kom domen som löd på fem matchers avstängning och 6 900 kronor i böter. Disciplinnämnden har i sin bedömning särskilt tagit hänsyn till att Andersson tacklar en icke puckförande spelare, att den kommer i hög fart med full kraft och att motspelaren är i ett utsatt läge när tacklingen kommer vilket innebär stor skaderisk.

Södertälje möter ikväll AIK för 08-derby i kampen om förstaplatsen i slutspelsserien. Vid förlust kan det bli tufft för SSK att ta sig vidare i kvalet.

Victor Andersson har under säsongen stått för 22 poäng.

SE SITUATIONEN HÄR: