Austin Farley jublade för Björklöven. För Oskarshamn jublade Manuel Ågren och Arsi Piispanen.
Nyheter

Oskarshamn upp i topp – Björklöven hakade på

När Oskarshamn på bortaplan besegrade IK Pantern med 2-5 satte man sig i ett mycket gynnsamt läge inför fortsättningen. Samtidigt såg man till att hemmalagets hopp om fortsatt kval till SHL i stort sett är ute.

Anders Grönlund gav Pantern ledningen i powerplay efter 14:30 spelade av den första perioden. Men en stark andra period av Oskarshamn förändrade förutsättningarna rejält. John Dahlström, Markus Persson och Manuel Ågren tog smålänningarna till en 1-3-ledning.

Andreas Heier gav skåningarna hopp i inledningen av den tredje, men Arsi Piispanen och Karl Johansson fastställde slutresultatet.

FARLEY TVÅMÅLSSKYTT

I Uppsala slog Björklöven tillbaka Almtuna med 2-4 och hänger på Oskarshamn i den absoluta toppen.

Per Svensson gav Almtuna ledningen tidigt i matchen, men bara 24 sekunder senare kvitterade Austin Farley. William Quist återtog dock ledningen till hemmalaget innan den första perioden var slut.

Austin Farley nöjde sig dock inte bara med ett mål. I den andra perioden kvitterade han och lite senare kunde Marcus Jonsson ge bortalaget ledningen för första gången i matchen.

Almtuna plockade ut målvakten i slutet av matchen. Då punkterade Lukas Eriksson tillställningen med 2-4.

Oskarshamn och Björklöven toppar slutspelsserien med sex poäng vardera. Strax bakom skuggar AIK med fem poäng. Södertälje och Almtuna har tre poäng och Pantern är sist med sin enda. Tre omgångar återstår och vinnaren av serien får möta förloraren i den allsvenska finalen om en plats i direktkvalet mot SHL.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL