180312 BrynŠs Jacob Blomqvist jublar efter 1-3 mŒlet av Juuso Ikonen under Œttondelsfinal 1 i SM-slutspelet i ishockey mellan LuleŒ och BrynŠs den 12 mars 2018 i LuleŒ. Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRN / Cop 159 …

Tunga avgörandet – med 28 sekunder kvar

Åttondelsfinalerna avgörs bara i bäst av tre. Därför var det en extremt tung seger för Brynäs när de på bortaplan besegrade Luleå med 2-3. Detta efter att Jusso Ikonen avgjort med 28 sekunder kvar.

Det var en match som började lite trevande men underhållningen steg gradvis ju längre perioden gick. Det hade hunnit gå drygt tio minuter när bortalaget tog ledningen genom Kevin Clark. Men det skulle bara dröja 61 sekunder innan Johan Harju kvitterade i powerplay.
— Man kan se att det är den roliga tiden på året och det är nu spelet ska vara som bäst, kommenterade Kevin Clark spelkvalitén i pausintervjun med C More.

Brynäs vann skotten klart i den första perioden. Men i den andra var det Luleå som hade övertaget. Hemmalaget kom också ut starkast, men det var Brynäs som i spelvändning fick 1-2 när Johan Alcén fick stå fri framför mål.

Luleå kom tillbaka. Johan Harju gjorde mål i powerplay i slutminuterna av den andra perioden.
— Jag tycker vi gör en bra period, skönt att få utdelning, sa tvåmålsskytten.

Det hela såg ut att gå till förlängningsspel. Då höll sig Juuso Ikonen framme för Brynäs och avgjorde med 28 sekunder kvar.
— Våra gubbar krigade fram pucken framför målet och den råkade hamna hos mig. Skön vinst men vi måste ta en till, sa Ikonen efter matchen.
— Vi får inte riktigt spelet att lossna idag. Vi har inte riktigt de där supervassa chanserna., summerade Luleås tränare Thomas ”Bulan” Berglund.