Sonny Lundwall och Joby Messier.Foto: Bildbyrån

Panterns tränare Joby Messier anklagas för att inför gårdagens match mot Oskarshamn ha hotat en ideell funktionär i klubben med våld. Nu uttalar sig Hockeyallsvenskans liga- och säkerhetschef Sonny Lundwall.
— Jag har definitivt inget försvar om det är så att folk hotar varandra i något som helst sammanhang, säger han till Kvällsposten.

Hela händelsen ska ha startat med att junioren Lucas Nordsäters registrering inte hade gått igenom som den skulle. Tränaren ska då ha skällt ut ideellt arbetande båsfunktionären Anna Johansson. När en annan funktionär, Jacob Alsenfelt, konfronterade tränaren om detta ska han ha hotats med stryk av Joby Messier.

TOG ÄRENDET VIDARE

Funktionärerna ska direkt efter händelsen varit i kontakt med Panterns sportchef Tony Andersson, en medlem ur klubbens styrelse och hockeyallsvenskans liga- och säkerhetschef Sonny Lundwall.
— Det stämmer att jag blev informerad. Man redogjorde för att det blivit upprörda känslor i anslutning till att man inte kunde registrera in en spelare. Jag blev uppringd och så löste vi det tillsammans med Svenska Ishockeyförbundet. Efter att det var löst fick jag höra att man hade känt sig påhoppad av tränaren, säger Sonny Lundwall till Kvällsposten.

”INGET FÖRSVAR”

Lundwall berättar att, om det gått till så som det beskrivs, är oerhört allvarligt.
— Jag har definitivt inget försvar om det är så att folk hotar varandra i något som helst sammanhang, oavsett om det är ledare eller supportrar. Hot och upplevelser av hot är inget som vi ska tolerera. Men jag kan som du måste förstå inte ha någon bestämd uppfattning i just det här fallet eftersom jag bara har haft en kort telefonkontakt med Jacob som sagt en sak till mig och inte hunnit med att undersöka det vidare. Men rent generellt är alla former av upplevelser av hot är helt förkastligt.

Ligachefen berättar vidare att Hockeyallsvenskan som liga inte kan göra någonting. Utan det är klubbarna själva som ansvarar för sin personal.
— Då gäller samma regler som för vilken arbetsplats som helst, att det är naturligtvis inte okej med hot eller trakasserier oavsett om du är ideellt arbetande i en klubb eller om du är sekreterare på ett kontor eller vad som helst, det finns ingen skillnad i de regelverken.