• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Jacob BlomqvistFoto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Jacob Blomqvist kan pusta ut. Disciplinnämnden beslutade på tisdagen att fria Brynäs kapten efter att han anmälts för en påstådd tackling mot huvudet på Luleås Emil Larsson.

Det var med sekunder kvar av måndagens åttondelsfinal mellan Brynäs och Luleå som det smällde. Brynäs kapten Jacob Blomqvist smällde på Luleås Emil Larsson från sidan. TV-bilderna antydde att tacklingen kunde ha tagit i huvudet, men domarna valde att fria.

I efterhand anmäldes Blomqvist till disciplinnämnden. Efter att ha tittat närmare på händelsen väljer de i sin tur att fria forwarden. I sin motivering skriver disciplinnämnden:
”Av åberopat filmmaterial går det inte med tillräcklig säkerhet att fastställa huruvida tacklingen riktades mot huvudet eller om den huvudsakliga kraften först träffade kroppen och därefter möjligen även huvudet.”

Jacob Blomqvist finns därmed på isen när Brynäs har chansen att slå ut Luleå ur slutspelet hemma i Gavlerinken i morgon kväll. Brynäs vann den första matchen med 3–2 uppe i Coop Norrbotten Arena och har slagläge inför returen.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.