Jonathan DahlénFoto: Bildbyrån

Tidigare ikväll blev Timrå klart för direktkvalet mot SHL. Där väntar jumbon Karlskrona. Men riktigt så långt ville inte den allsvenska finalens stora man, Jonathan Dahlén, tänka.
— Nu får vi njuta av det här lite och så får vi ta det sen, sa han till C More efter matchen.

4-3, 2-1 och 4-1. Så skrevs resultaten i den allsvenska finalen med Timrås siffror först. Jonathan Dahlén var inblandad i sju av Timrås tio mål i finalserien.
— Vi har gjort fantastiska matcher och jag är väldigt stolt över grabbarna, sa Dahlén till C More efter matchen och lade till:
— Vi är trötta nu men nu ska vi vila upp oss och ladda.

KARLSKRONA HÄRNÄST

Härnäst väntar SHL-motstånd i det sista steget mot SHL. Den 25 mars väntar Karlskrona i den första matchen i bäst av sju i direktkvalet.
— Det är ingenting jag tänker på just nu. Nu får vi njuta av det här lite och så får vi ta det sen.

Timrås tränare Fredrik Andersson höll ett tal till laget efter matchen. Ett tal som fångades av C Mores TV-kameror.
— Vi ska njuta väldigt mycket av det vi gjort så här långt. Det ska vi glädjas åt och vi ska njuta av det några dagar. Men sen boys är det dags att gå på det igen. Vi har ett mål kvar vi ska jobba för, vi vet precis vad det handlar om. Det gäller att förbereda sig så bra som möjligt för det.

Strax därefter blev tränaren intervjuad av C More och han sa att de jobbat med att få laget att slappna av i finalserien.
— Det är klart att anspänningen varit hög. Men vi har försökt att jobba med det och tona ner det, sa han och berättade om nycklarna till finalsegern.
— Försvarsspelet och målvaktsspelet har varit nyckeln.

ROLIG UTMANING

Nu väntar SHL-motstånd.
— Det ska bli en jätteroligt utmaning. Det är det här vi jobbar för hela året. Det handlar om att inte vara nöjd också. De här killarna vill ju någon annanstans och det hoppas jag att de visar i fortsättningen, sa Fredrik Andersson.

Jonathan Dahlén uttryckte också sympati för laget de slog.
— Jag lider med Leksand och deras schema de haft. De var i Karlskoga för en och en halv vecka sen och de var i Oskarshamn två dagar innan finalen började. De fick åka mycket buss. Jag lider med dem. Jag tycker de är ett bra lag och jag hoppas verkligen att de går vidare och får möta Mora nu.