Timrå är vidare till direktkval efter att ha spelat ut Leksand ikväll. Ove Molin har all anledning att se fundersam ut.Foto: Bildbyrån

Timrå är klart för direktkval mot SHL. Detta efter 3-0 i matcher mot Leksand. Nu väntar Karlskrona efter vinst med 4-1 i matchen idag.

Med ett underläge på 2-0 i matcher hade Leksand kniven på strupen rejält inför kvällens tredje match av den allsvenska finalen. Det märktes också i den första perioden där hemmalaget Timrå var rejält överlägsna.

Redan efter drygt tre minuter spelade låg också 1-0 bakom Tex Williamsson i Leksands kasse. Målskytt var unge backen Johannes Kinnvall. Exakt sex minuter senare fick Jonathan Dahlén friläge och ett sådant missar inte den grabben. 2-0 var ett faktum.

Många trodde att Timrå hade en 3-0-puck inne också. Den snuddade stolpen och lade sig på nätets baksida. Misstankar fanns om att det kanske var hål i nätet och att pucken ändå varit inne, men efter videogranskning dömdes det bort.
— Jag blev förvånad faktiskt kommenterade den snuvade målskytten Anton Wedin att domaren ens signalerade för mål.

Anton Wedin hade också förklaringen till Timrås dominans i den första perioden.
— Vi har en jävligt stark defenisv, då får vi spelvändningar och de skapar inte så mycket. Det är nyckeln, sa han till C More.

Timrå var fortsatt det bättre laget i den andra perioden, bland annat missade Jonathan Dahlén en straff. Men Leksand ryckte upp sig i perioden. Men ställningen var fortfarande 2-0.
— Vi har börjat passa i mittzon nu så då kanske vi får några lägen, sa Leksands Johan Posrberger i den andra perioden och medgav också att det hade känts frustrerande men att det började kännas bättre i andra perioden.

Leksand sköt bara nio skott på mål under de två första perioderna.
— Det går inte backa hem. De kommer ge allt, sa Timrås Jeremy Boyce om vad han trodde väntade i den tredje perioden.

I powerplay, dock efter en spelvändning, tryckte Jonathan Dahlén dit 3-0 i den tredje perioden. Filip Johansson gav Leksand hopp med  tio minuter kvar när Martin Karlsson skymde föredömligt framför Henrik Haukeland i Timrås mål.. Det var andra skottet på mål i perioden för Leksand.

Efter nästan 16 minuter, med Leksandstryck, hade Jonathan Dahlén ett friläge som inte resulterade. Men strax därefter satte Erik Karlsson dit 4-1-pucken och vilt jubel utbröt i  NHK Arena. Den stämningen höll i sig ända till matchslut när vilt jubel utbröt igen.