• Publicerat 13 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Linus Ullmark.Foto: All Over Press

För tredje gången den här säsongen har Linus Ullmark kallats upp till NHL av Buffalo Sabres. Coachen Phil Housley säger att han vill utvärdera svensken.

Linus Ullmark har en fin säsong med Rochester Americans i AHL, där han har en räddningsprocent på 92,3 efter 42 spelade matcher. Nu renderar det honom en ny chans i NHL. På tisdagen kallade Buffalo Sabres upp 24-åringen.

Enligt coachen Phil Housley handlar det inte om någon skada på någon av de övriga målvakterna, Robin Lehner och Chad Johnson. I stället har man kallat upp Ullmark för att kunna ta en närmare titt på honom inför framtiden.

Både Lehner och Johnson sitter på utgående kontrakt och det förefaller som om minst en av dem kommer att försvinna i sommar för att ge en NHL-plats åt Ullmark.

EN ANNAN SVENSK ERSÄTTER ULLMARK

Den tidigare Modokeepern har gjort en NHL-match för Sabres den här säsongen. Han stoppade 44 av 45 skott i en segermatch mot Columbus Blue Jackets den 11 januari i år. Totalt har Ullmark spelat 22 NHL-matcher sedan flytten från Sverige 2015 och har räddat 91,8 procent av skotten mellan Sabres stolpar.

Samtidigt som Linus Ullmark kliver upp i NHL får tidigare Brynäsmålvakten Jonas Johansson ta steget upp från ECHL till AHL för att täcka landsmannens lucka hos Rochester Americans. 22-åringen har räddat 90,9 procent av skotten på 27 matcher I ECHL för Cincinnati Cyclones den här säsongen.