SHL

Revanschen – efter det mentalt utmanande skadehelvetet: ”Inte alls nöjd med säsongen”

ANNONS

Matchvinnare i den första kvartsfinalen mot Frölunda. En skön revansch för Malmös Robin Álvarez efter en säsong där han utmanats både fysiskt och mentalt av flera jobbiga skador.
– Jag har inte riktigt fått det där flytet, utan jag har krigat mig tillbaka och så har det kommit en ny skada, berättar han för hockeysverige.se.

GÖTEBORG.SE (HOCKEYSVERIGE.SE)
Spelargången utanför bortalagets omklädningsrum i Scandinavium har börjat tömmas på material och människor. Malmö har precis vunnit den första kvartsfinalen mot Frölunda och trots att många av skåningarna håller låg profil – ”inget är vunnet än” – är stämningen ändå harmonisk i lagets del av arenan.

Robin Álvarez satte det andra och avgörande målet för Malmö i mötet, och han är nöjd med mycket som laget presterade. Men inte allt.
– Vi såg i dag vilket bra lag Frölunda är. De är verkligen bra. Vi kan inte släppa så mycket målchanser som vi gjorde, det kommer bli tufft för Oscar (Alsenfelt) att spela så bra som han gjorde idag. Vi måste steppa upp och spela bättre, annars blir det tufft.

Den 30-årige forwarden har haft en minst sagt ryckig säsong. Efter ett fantastiskt slutspel i fjol var det många som hade höga förväntningar på hans leverans denna säsong. Tanken var att han skulle ha en given plats i förstaformationen med Rhett Rhakshani och Andy Miele. Men så blev det inte riktigt.
– Först var det en hjärnskakning, sedan ett brutet finger, en handledsskada och en blödning i knäet, säger Robin som varit borta i fem omgångar under säsongen, tre av dem i fyra matcher eller fler.


Foto: Bildbyrån/Michael Erichsen

ÄNTLIGEN HEL OCH FRISK

Han berättar att det tärt på honom både fysiskt och mentalt. Framför allt eftersom några av blessyrerna varit ”småskador”, men som ändå tvingat honom till vila.
– Jag har inte riktigt fått det där flytet, utan jag har krigat mig tillbaka och så har det kommit en ny skada. Det har varit jobbigt, helt klart. Jag är inte alls nöjd med min säsong.

Har det varit så jobbigt att du tagit mental hjälp för att bearbeta det?
– Ja, det var det. Vi har en idrottspsykolog som heter Susanne Pettersson som vi jobbar med i Malmö. Henne har jag bollat med. Men det har liksom varit så att jag pratat med henne och tagit mig tillbaka från en skada och sen har jag spelat tre-fyra matcher och så har det smällt igen. Det har varit utmanande, minst sagt.

Men nu ser Robin ljuset i tunneln. Han hann spela de fyra avslutande matcherna i grundserien och gjorde mål i de två sista. Kroppen är hel, självförtroendet börjar komma och han är redo att göra allt han kan för att hjälpa Malmö att nå långt i slutspelet.
– Det har verkligen känts bra i kroppen och jag är såklart sugen på att spela hockey. Det känns som att jag här i slutspelet kan ta lite revansch på mig själv och försöka göra ett så bra avslut som möjligt.

Hur ser du på era chanser mot Frölunda över sju matcher?
– Nu har vi en vinst på bortaplan, vilket vi såklart är nöjda med. Men det får man inte stirra sig blind på. Om vi ska vinna fyra matcher mot Frölunda behöver vi spela bättre, och det har vi chans att göra på torsdag på hemmaplan. Vi ska visa att vi kan.

Oscar Alsenfelt efter storspelet i Scandinavium: ”Man kan ju inte vara för glad”

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM