180321 Fršlundas Rasmus Dahlin jublar efter 4-5 under kvartsfinal 2 i SM-slutspelet i ishockey i SHL mellan Malmš Redhawks och Fršlunda den 21 mars 2018 i Malmš. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRN / kod PA / 92005 …

Dahlin frälste Frölunda efter magnifik vändning: ”Det går fort i hockey”

Frölunda var riktigt illa ute i den andra kvartsfinalen på bortaplan mot Malmö. Men en stark upphämtning och ett segermål signerat Rasmus Dahlin ordnade 1-1 i matchserien. Matchen idag slutade 4-5 i Malmö Arena.

Malmö satte rejäl fart redan från början och hade hela 10-0 i skott innan Frölunda fick iväg sitt första. Det gav å andra sidan en retur som Joel Lundqvist kunde slå in och något överraskande var bortalaget i ledningen när 10:28 passerat av matchen.

Men det skulle inte dröja länge innan Erik Forsell  snappade upp en lös puck som han förvaltade till mål och strax därefter kunde Lukas Haudum, i sitt första byte i matchen, avsluta en fin spelvändning från Malmös sida.
– Det var jättefint spelat. Jag behövde inte göra så mycket. Jag tar den, berättade målskytten för C More.

Det var irriterat mellan lagen vid slutsignalen av den första perioden och Simon Hjalmarsson var mindre nöjd med sitt lags spel.
– Det är inte allas bra. Malmö är klart bättre än oss i första perioden. Vi är stressade
– Vi slår bort för mycket puckar. Det måste bli bra mycket bättre om vi ska komma tillbaka i den här matchen.

Frölunda kom tillbaka i den andra perioden och fick upp både skridskoåkningen och kampmentaliteten. Det betalade sig när Mats Rosseli Olsen serverade Adam Almquist helt fri framför mål och den senare la mycket snyggt in pucken bakom Oscar Alsenfelt.
– Det är en skitrolig match att spela. Jag tycker att det är två lag som verkligen försöker utmana varandra, sa Stefan Warg.

Efter fem minuter spelade av den tredje perioden kunde Robin Alvarez slå in en retur efter skott av Anton Mylläri. Några minuter senare ökade Rhett Rakhshani på till 4-2. Då återstod åtta minuter av den tredje perioden.

Men Frölunda kom tillbaka efter 30 sekunder när Sebastian Stålberg reducerade och några minuter senare kunde Carl Grundström kvittera i spel fyra mot fyra.

Vändningen var sedan ett faktum när Rasmus Dahlin kunde kvittera i powerplay. Detta efter att Robin Alvarez åkt ut för en slashing. Av rent akademisk intresse ska meddelas att Malmö precis blivit fulltaliga när Dahlins mål kom.
— Det gäller att ladda om till nästa match. De kommer komma ut lika hårt nästa gång, sa segerskytten efter matchen.
— Det går att vända matcher. Det är den lärdomen vi tar med oss, fortsatte han.

Malmö pressade på med utplockad målvakt i slutet men målen uteblev och Frölunda kunde kvittera matchserien till 1-1 i matcher.
— Det går fort i hockey. Det är tomt just nu, sa Malmös Fredrik Händemark direkt på slutsignal.

18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL