Timråjubel.Foto: Bildbyrån

Timrå hade gjort två bra matcher men inte fått hål på Johan Holmqvist. Idag fick man det efter åtta sekunder. Och två gånger till under matchens tio första minuter. Nu lever SHL-kvalet.
– Det var viktigt att få hål på ”Honken”, säger 1-0-skytten Anton Wedin.

Karlskrona har fått en drömstart på SHL-kvalet. De vann hemma efter förlängning och besegrade Timrå, i Timrå, med 1-0 i match två. Idag hade de chansen att gå upp till 3-0 på hemmaplan. Men de planerna lades mer eller mindre på is direkt.

Det tog bara åtta sekunder innan Anton Wedin gjorde 1-0. Timrå kom tre mot en (!) direkt på tekning och Wedin kunde lägga in pucken i tom kasse.
– Det gick snabbt där, helt klart. Det var mitt klart viktigaste mål hittills i karriären måste jag säga, sade målskytten till TV12.

”VI ÄR INTE ENS MED NÄR DE SLÄPPER PUCKEN”

 

Han menar att laget var heltända på att komma till Karlskrona och skapa liv i matchserien.
– Vi har varit lite spelförande men förlorat lite surt. Vi var riktigt taggade att få komma hit och vinna. Det var viktigt för oss att få första målet, att få hål på ”Honken”.

Timrå var långt ifrån nöjda med att bara ha 1-0. Efter 4:37 gjorde Alex Lavoie 2-0 och när klockan stod på 9:40 var ställningen 3-0. En chockstart för Karlskrona.
– Mål kan det ju bli. Men vad ska jag säga? Vi är inte ens med när de släpper pucken. Helt plötsligt kommer de tre man som störtar mot oss. Vi är inte med från första tekning och det genomsyrar hela perioden, dundrade KHK-backen Mattias Karlsson.
– Helt ärligt hade de kunnat göra ett par mål till.

TVÅ SNABBA

”Kolan” misstänker att laget inte var fullt förberedda mentalt.
– Jag vet inte om det var en falsk trygghet kanske. Vi har vunnit två matcher fast vi inte varit bra. Nu visar vi upp ett ännu sämre spel än det varit innan. Vi kanske trodde det skulle lösa sig ändå.

Det blev dramatiskt när KHK, via Joel Kellman och Emil Larsson, gjorde två mål på 13 (!) sekunder i den andra perioden. Men någon kvittering kom inte. I stället gjorde Johannes Kinnvall 4-2 och Jonathan Dahlén 5-2.

Timrå behöver vinna minst en match till i Karlskrona för att ta sig till SHL. KHK leder serien med 2-1.

 

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.