• Publicerat 31 mars, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Filip Cruseman.Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

Karlskrona kommer allt närmare ett nytt SHL-kontrakt. På påskaftonen tog man ännu en bortaseger i NHK Arena, 4–2, och gick fram till 3–1 i matcher mot Timrå.
– Vilket jäkla slit, säger matchvinnaren Filip Cruseman till C More efter vinsten.

De hade ingen rolig grundserie under SHL-säsongen, men Karlskrona ser ändå tillräckligt starka ut för att behålla sin plats i högsta serien. På lördagen skaffade man sig två matchbollar genom att besegra Timrå med 4–2 på bortais och gå fram till 3–1 i matcher.

Matchvinnare: Filip Cruseman som sköt två mål.
– Vilket jäkla slit! Det är en grym försvarsinsats av hela laget. Riktigt bra, säger den 27-årige stockholmaren till C More.

Cruseman hade en mindre bra grundserie för KHK och mäktade bara med fyra mål och fem poäng på 50 matcher efter att ha svarat för 14 poäng (6+8) på 39 matcher säsongen dessförinnan. I kvalet har det dock lossnat och nu är han uppe i tre mål på fyra matcher mot Timrå.
– Det finns många matchhjältar därinne nu. Det är mer av en laginsats i dag plus (målvakten Johannes) Jönsson där bak som gör ett gediget jobb, säger Filip Cruseman.

SNABB VÄNDNING LADE GRUND FÖR SEGERN

Timrå sköt matchens första mål genom Jonathan Dahlén i första perioden. KHK fick en psykologiskt viktig kvittering bara 13 sekunder före pausvilan då Mattias Karlsson hittade rätt från sin backposition. Marcus Hardegård återgav Timrå ledningen i powerplay i andra perioden, men det var efter det som dödsstöten kom. Två snabba mål av Cruseman och Mattias Guter inom loppet av 47 sekunder vände på steken.

Det var framför allt försvarsinatsen som banad väg för segern. KHK uppträdde med stor offervilja och försvarade sig väl.
– Vi har pratat om att hjälpa målvakterna och vara i vägen så mycket som möjligt. Puckarna som kommer fram ska han ta och jag tycker Jönsson gör det otroligt bra, säger Cruseman.

På måndag har man chansen att säkra nytt kontrakt – på hemmais.
– Det är klart att det är skönt att ha 3–1 i matcher, men nu ska vi se till att få en bättre start än hemma förra gången. Det ska bli kul, säger Cruseman som avslutade målskyttet med att göra 4–2 i tom kasse.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.