Dan TangnesFoto: Bildbyrån

Han kom till Linköpings HC som assisterande tränare till Roger Melin 2014. De tre senaste säsongerna har Dan Tangnes varit huvudtränare. Men nu lämnar han och det beror på att han känner att han inte lyckas uppbåda tillräckligt mycket energi efter den snöpliga kvartsfinalförlusten mot Djurgården.

Efter uttåget mot Djurgården har Dan Tangnes inte lyckats få tillbaka energin. Han har funderat hela påskhelgen säger han till klubbens hemsida och idag lämnade han besked till klubbledningen.
— Jag vill poängtera att det inte har något med klubben eller omgivningen att göra, utan helt enkelt att i det här jobbet måste man ha 100 procent drivkraft och motivation, annars skjuter man bara problemen framför sig, säger tränaren till hemsidan.

TVÅ ÅR KVAR

Dan Tangnes hade egentligen kontrakt med Linköping fram till 2020.
— Dan kom till oss före påskhelgen och resonerade litet i de här banorna. Men alla vet att efter att ha levt i bubblan med slutspel och matcher varannan dag så är det normalt att man blir helt tom när det tar slut. Det gäller nästan alla i klubben som jobbar varje dag oavsett vardag eller helg under den här perioden, säger klubbdirektören Anders Mäki.

ALLT FOKUS PÅ ATT HITTA ERSÄTTARE

Nu inleds arbetet med att rekrytera en ny huvudtränare som ska ta över efter Tangnes.
— Det är naturligtvis tråkigt när en viktig och nära medarbetare lämnar oss, men nu övergår förstås allt fokus till att hitta en ersättare och bygga ett nytt tränarteam inför den kommande säsongen, säger sportchefen Fredrik Emvall.

Dan Tangnes inledde sin tränarbana 2004 hos Rögles J20-lag. Efter en säsong som huvudtränare i Jonstorp var han tillbaka i klubben 2007 som assisterande tränare i klubbens a-lag. 2011 tog han över efter sparkade Roger Hansson och förde klubben till SHL våren efter.