• Publicerat 4 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Niklas Johansson.Foto: Bildbyrån/Daniel Eriksson

IK Oskarshamn har förlängt kontraktet med ytterligare en kugge i den gångna säsongens lagbygge. Det är centern Niklas Johansson som har skrivit på för ytterligare ett år i klubben.

Niklas Johansson kom till Oskarshamn från Tingsryd inför säsongen och gjorde omedelbart avtryck med 28 poäng (8+20) på 48 matcher samt ytterligare fem poäng (2+3) på åtta matcher i det efterföljande kvalet.

Nu är den rutinerade norrbottningen, med 441 allsvenska matcher bakom sig, klar för ännu en säsong i Småland.
– Niklas är en väldigt smart spelare och nyttig främst i det offensiva spelet. Han har stått för en bra säsong och klev fram extra starkt i Slutspelsserien med viktiga poäng, så det känns bra att säkra upp honom för ytterligare en säsong hos oss, kommenterar sportchefen Per Kenttä i ett pressmeddelande.

Niklas Johansson fick ett ”A” på bröstet redan under sin första säsong i IKO. Nu ser han fram emot att fortsätta vara en kugge i laget.
– Det blev ju en grym säsong till slut. Jag tycker att jag kom in i gruppen och allting runt om kring väldigt snabbt och känner mig uppskattad av både föreningen och supportrarna, vilket är viktigt för mig och som gjort att jag velat stanna kvar, säger Niklas Johansson.