Carl Klingberg kramas om av Lawrence Pilut.
VM 2018

Klingbergs hattrickshow – i Tre Kronors målfest

Tre Kronor fick en perfekt start på den långa resan som ska leda till VM i Danmark. De vann idag den första träningsmatchen mot Slovakien med 6-3. Carl Klingberg sköt lagets tre första mål.

Ett till vissa delar orutinerat Tre Kronor mötte ett lika ungt och orutinerat Slovakien i den första matchen inför VM om en dryg månads tid. Det blev en match som sannerligen gav mersmak inför fortsättningen.

Det kan de till stora delar tacka Carl Klingberg för. OS-spelaren, som också lär vara högaktuell för att få spela VM precis som förra året, sköt nämligen Tre Kronors tre första mål i 6-2-vinsten. Han sköt 1-0, och efter att Slovakien vänt till 2-1 kom både 2-2 och 3-2 från Klingbergs klubba.

FEM MÅL I MITTAKTEN

Inte ens sex minuter efter Carl Klingbergs 3-2 hade Tre Kronor utökat till 6-2. Patrick Cehlin gjorde 4-2, Patrik Zackrisson 5-2 och Adam Almquist avslutade den andra periodens enorma målkalas. Klingberg hade en assistpoäng på Almquists mål, bara för att ytterligare understryka Zug-stjärnans succékväll.

I tredje perioden reducerade Michel Miklik för Slovakiens del och snyggade till förlustsiffrorna till 6-3.

I morgon möts lagen igen, men i Oskarshamn. Idag spelades matchen i Norrköping.