Jubel efter ett av Patrik Lundhs mål.
Skellefteå AIK

Djurgården lever vidare – efter kontroversiella segermålet

ANNONS

I underläge och på väg ut ur SM-slutspelet. Då reste sig Djurgården på nio. Med en stark comeback i tredje perioden vände man underläge 0–1 till 2–1 – efter ett kontroversiellt segermål av Patrik Lundh med fyra minuter kvar av tredje perioden.

STOCKHOLM (HOCKEYSVERIGE.SE)
Det såg riktigt illa ut för Djurgården. Underläge 0–1 efter två perioder och inte många positiva tecken i matchen som antydde att man skulle kunna rädda sin säsong med en seger inför ett fullsatt Globen.

Men desperationen som laget visade upp i tredje perioden var tillräcklig för att tvinga fram en sjätte finalmatch mot Skellefteå i Västerbotten på fredag kväll. Det tack vare 2–1-seger efter em stark comeback i tredje perioden.

Det satt dock hårt åt. Tillställningen var länge ett ställningskrig och det var först med 2.44 kvar av andra perioden som det mållösa dödläget bröts. Skellefteå satte press i anfallszonen och efter fint förarbete av backarna Filip Berglund och Emil Djuse kunde JVM-forwarden Tim Söderlund slå in returen på sitt eget skott bakom Adam Reideborn.

BORTDÖMT MÅL

Djurgården hade påtagliga problem att tränga sig igenom den svartgula försvarsmuren och uträttade inte mycket på de numerära överlägen man hade. I den tredje perioden kröp sig desperationen på och med den kom chanserna.

Axel Jonsson Fjällby hade ett skott i utsidan av stolpen tidigt i perioden. Det följdes sedan av ett mål som dömdes bort halvvägs in i densamma. Marcus Davidsson spelade fram brorsan Jonathan Davidsson som fick pucken förbi Joni Ortio – med handen. En videogranskning utmynnade i besvikelse för hemmapubliken.

Bättre gick det ett par minuter senare. Då kom en kvittering som faktiskt godkändes. Efter ett massivt tryck mot gästernas kasse smög Linus Hultström ned från sin backposition och tryckte in pucken med ett distinkt direktskott på Patrik Lundhs passning. Hans femte mål i slutspelet.

KONTROVERSIELLT SEGERMÅL

Djurgården var inte klara där. Med fyra minuter kvar att spela föll avgörandet som gör att stockholmarnas säsong lever vidare. Och det på ett kontroversiellt sätt. Patrik Lundh skickade in 2–1-pucken i samma veva som Daniel Brodin tillsammans med backen Mark Katic brakade in i målvakten Ortio. Interference på målvakten eller inte? Efter en utdragen videobedömning kom beskedet att målet står.

2–1 blev också slutresultatet. Därmed är det reducerat till 2–3 i matcher. På fredag kväll spelas match sex i Skellefteå. Skulle Djurgården vinna där blir det en sjunde och avgörandet semifinal i Globen på söndag. Första SM-finalen spelas på tisdag i Växjö.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch
01:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
torsdag 25 april
03:30 Dallas Stars - Vegas Golden Knights NHL
04:00 Edmonton Oilers - Los Angeles Kings NHL
19:30 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
01:30 New York Islanders - Colorado Avalanche NHL
fredag 26 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
01:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
01:30 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 27 april
04:00 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL