Dan Pettersson.Foto: Bildbyrån

Södertälje värvar in tyngd och skicklighet på centersidan. Västervikskaptenen Dan Pettersson är klar.
–  Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

Södertälje fortsätter stå för intressanta värvningar till nästa säsong. Efter Sebastian Dyk, David Åslin, Marcus Oskarsson och Sebastian Bengtsson har de nu gjort klart med Dan Pettersson.

Pettersson kommer närmast från Västervik där han spelat de fyra senaste säsongerna. Två av dem dessutom som lagkapten.
– Dan är en rejäl center som drar nytta av sin storlek på rätt sätt. Han har bra spel i sig och är mån om att utvecklas ytterligare vilket är viktigt för oss i rekryteringen, säger huvudtränare Ulf Lundberg.

25-åringen var under flera år en flitig poängmakare i Hockeyettan och fick den gångna säsongen sitt genombrott även på hockeyallsvensk nivå då det blev 30 poäng. Med det slutade han tvåa i Västerviks poängliga. Han stod sedan för nio poäng på tio matcher i Kvalserien vilket han var tvåa med i laget.
– Jag jobbar hårt åt båda hållen, är en bra tekare och vill göra mina lagkamrater bättre. Jag är väl ingen mönsterbrytare direkt utan mer en gedigen center. Det ska bli roligt att komma till SSK, lära känna lagkamraterna och träna hårt. Mina förväntningar är att både jag och SSK ska bli bättre med tiden, säger han.