Johan Wiklander hyllades inför sin 400:e match i Örebro.Foto: Bildbyrån

En era är över. Johan Wiklander tar farväl från Örebro. Han gör det i ett personligt brev på klubbens hemsida.
– Under mina 8 år som spelare i Örebro Hockey så har Örebro blivit mitt hem och klubben i mitt hjärta och jag hoppas att jag har tagit en liten plats i era hjärtan. Det är få förunnat att få vara med på den resan som vi tillsammans har gjort, skriver han.

Johan Wiklander är en av Örebros största spelare någonsin. Men efter åtta år och drygt 400 matcher är hans tid i klubben nu över. 36-åringen bekräftar sitt avsked i ett vackert brev på klubbens hemsida.

Han skriver att det varit en ära att bära Örebros tröja.
– 8 år och 404 matcher har jag fått äran att bära Örebrotröjan. Det har varit en fantastik resa och med detta brev vill jag visa min uppskattning och tacka alla för en underbar tid. Under mina 8 år som spelare i Örebro Hockey så har Örebro blivit mitt hem och klubben i mitt hjärta och jag hoppas att jag har tagit en liten plats i era hjärtan. Det är få förunnat att få vara med på den resan som vi tillsammans har gjort. Jag kom till Örebro säsongen 2010/11, klubbens andra år i HockeyAllsvenskan. Att jag då skulle få vara med och ta steget upp från HockeyAllsvenskan och etablera Örebro i SHL hade jag bara kunnat drömma om.

”ETT MINNE SOM JAG KOMMER BÄRA MED MIG RESTEN AV LIVET”

Den gångna säsongen var tung för ”JW” som hade svårt att ta plats. Det blev bara 31 matcher i SHL. Under tio matcher tillhörde han i stället Örebros rival BIK Karlskoga i HockeyAllsvenskan, där han gjorde bra ifrån sig och sköt fem mål på tio matcher.

Men det är de positiva minnena han plockar med sig från åren i ÖHK.
– Det har varit en fantastisk resa för mig personligen och för klubben i stort. Vi har gått från HockeyAllsvenskan till finrummet i SHL på väldigt kort tid. Känslan när vi tog steget upp till SHL nere i Rögle är ett minne som jag kommer att bära med mig resten av livet. Örebro som stad och publiken i Behrn Arena är så värda att att ha ett lag i den högsta serien och jag hoppas att man en dag får fira SM-Guld i Örebro.

Någon ny klubb är fortfarande inte klar för den 36-årige veteranen.

Läs hela brevet här.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.