Patrik LundhFoto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Djurgården stod för en succéartad säsong. Nu lämnar sju spelare klubben, däribland stjärnan Patrik Lundh.
– Patrik Lundh har meddelat oss att han väljer att utnyttja sin klausul för spel i utlandet och kommer därmed att lämna oss till nästkommande säsong, säger sportchefen Jocke Eriksson.

Djurgården tvingas bygga om rejält till nästa säsong. Sju spelare lämnar årets succélag som tog sig hela vägen till SM-semifinal, där man som bekant föll mot Skellefteå med 4-2 i matcher.

Det stora namnet som lämnar är Patrik Lundh. Han sköt 40 poäng under säsongen och vann den interna poängligan i överlägsen stil. Han stod sen också på 10 poäng på elva slutspelsmatcher.
– Patrik Lundh har meddelat oss att han väljer att utnyttja sin klausul för spel i utlandet och kommer därmed att lämna oss till nästkommande säsong. Peppe har varit vår genomgående bästa forward denna säsong och vill efter en lång karriär i SHL pröva på spel i en annan liga, säger sportchefen Joakim Eriksson.

LÄMNAR FÖR RIVALER

Övriga som lämnar är målvakten Joacim Eriksson, backen William Lagesson, samt de offensiva pjäserna Linus Johansson, Markus Ljungh, René Bourque och Mikael Ahlén.  Ahlén har de senaste åren varit den stora publikfavoriten.
– Efter många års uppoffrande spel där han verkligen symboliserar vad en järnkamin står för så kommer vi inte att förlänga kontraktet med Mikael Ahlen. Det är för mig personligen ett väldigt tufft beslut, inte minst med tanke på att jag under mina sista två år som spelare var lagkamrat med Micke och vet vilket fantastisk lagkamrat han är och vilket oerhört Djurgårdshjärta han har. Jag hade så önskat honom att få avsluta resan med ett finalspel på Hovet men så blev tyvärr inte fallet. Nu för att ge utrymme åt våra yngre spelare, vilket vi tror är tillgodo för vår utveckling, så därför kommer vi inte att förlänga kontraktet med Micke, säger Joakim Eriksson.

Eriksson bekräftar att såväl Linus Johansson som Markus Ljungh var spelare man ville förläng med, men de har valt andra SHL-klubbar till kommande säsong.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.