Elias PetterssonFoto: Bildbyrån

Det var förmodligen ‘det enklaste beslutet någonsin’. Elias Pettersson utsågs idag till slutspelets mest värdefulla spelare.

Han vann poängligan i SHL. Han vann poängligan i SM-slutspelet. Han gjorde ”game winning goal” i SM-finalen. Han slog poängrekordet för juniorer. Både i SHL och i SM-slutspelet. Nu belönas Elias Pettersson också med Stefan Liv Memorial Trophy, priset till slutspelets mest värdefulla spelare.

Pettersson presenterades som pristagare efter Växjös 5-0-vinst i den fjärde SM-finalen, som ledde till klubbens andra SM-guld. Senast Växjö vann guld prisades Noah Welch som slutspelets MVP.

FÖRSTA JUNIOREN

Tidigare vinnare är Johan Davidsson, Anders Bastiansen, Jakob Silfverberg, Oscar Lindberg, Joakim Lindström, Noah Welch, Johan Sundström och Simon Önerud. Elias Pettersson blir första junior att vinna priset.

Han gjorde tio mål och spelade fram till nio på bara 13 matcher i slutspelet. SEX av målen kom på de fem finalmatcherna.