• Publicerat 22 april, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Viktor Andrén bjuder på ett guldjubel. Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

När Viktor Fasth skadade sig i semifinalen blev nog många oroliga. Men då klev en annan Viktor fram. Viktor Andrén gick från bänken till att bli Växjös guldmålvakt. 
– Jag har jobbat väldigt mycket med det mentala sedan i somras. Utan den biten hade det inte varit möjligt, säger Andrén med en guldmedalj runt halsen. 

SKELLEFTEÅ (HOCKEYSVERIGE.SE)
Han har just hållit sin tredje nolla på fyra finaler. Viktor Andrén har varit helt fenomenal i finalerna för sitt Växjö Lakers. När Viktor Fasth skadade sig tog han chansen och gjorde det här till sitt slutspel.
– Det här var väl inget jag hade vågat drömma om när den här säsongen började. Inte när slutspelet drog igång heller. Men som sagt, saker händer och jag var redo när det hände, berättar Viktor Andrén från isen i Skellefteå Kraft Arena.

Det var nog många som tvivlade på Andrén. Skulle han palla trycket i en final? Men 24-åringen tvivlade aldrig på sig själv. Och det är enligt honom själv nyckeln.
– Jag skulle säga att den mentala biten är allt. Man kan lägga ned oändligt många timmar på att träna och finslipa saker och ting. Men du ska kunna göra det när det väl gäller.
– Tvekar du på dig själv så kommer du inte kunna göra det. Så jag skulle säga att utan det mentala så kommer du inte stå här.

Och det mentala är något han verkligen har fokuserat på.
– Jag har jobbat väldigt mycket med det mentala sedan i somras. Utan den biten hade det inte varit möjligt. Det är något jag måste säga igen.

Och han ger en stor eloge till sin mentala tränare Otto Casselberg.
– Jag ser honom inte just nu. Men vi påbörjade som sagt en resa i juni där vi hade som mål och att få göra det här tillsammans. Att få ha honom här på plats, det hade inte gått utan honom.


Viktor Andrén är svensk mästare med Växjö.
Foto: Simon Eliasson/Bildbyrån

”DET ÄR SVÅRT ATT TA IN”

Växjö har kört över allt och alla, i både serie och slutspel. Finalen vann laget med 4-0 i matcher.
– Överlägsna och överlägsna. Jag tycker vi har lagt ned jobbet för att vara där vi är just nu. Vi är skickliga både bakåt och framåt. Vi vet att vi har killar som kan göra mer än det lilla extra. Bland annat de som kliver fram här i dag

Så hur känns det nu? 
– Om jag kunde sätta ord på det så hade det varit underbart… Men, nej. Det är bara svårt att ta in. Jag vet inte vad jag ska säga just nu.

Men hur är det att vara svensk mästare i ishockey? 
– Ja… Det är helt fantastiskt. Jag har haft det som mål varje dag. Men man kanske inte tror på det från början, så att stå här är bara helt fantastiskt.