Lukas Wernblom sköt två målFoto: Bildbyrån

Efter två knackiga insatser slog Småkronorna idag till rejält. De skrällde och besegrade USA med 3-1 i den tredje VM-matchen.

3-1 mot Schweiz i premiären följdes upp av en minst sagt krampaktig match mot Vitryssland igår. Sverige avgjorde sent och vann till sist med 4-3 mot den förväntade slagpåsen.

Det var inte många som trodde på Småkronorna mot USA idag – och inte blev det bättre av att halvsvensken Oliver Wahlstrom gjorde 1-0 för USA redan efter drygt två minuters spel av den första perioden.

Men Sverige kom tillbaka. David Lilja gjorde 1-1 i den första perioden. Det var länge resultatet i matchen.

WERNBLOM HJÄLTE

Men med knappt två minuter kvar kom avgörandet. Modolöftet Lukas Wernblom, som också var en av hjältarna igår, gjorde 2-1 och blev matchvinnare för svensk del. Av bara farten satte han sen också 3-1 i tom kasse i slutsekunderna av matchen.

Olof Lindbom storspelade i kassen och räddade 36 skott mot den förväntade guldfavoriten.

Sverige har nu full pott efter tre matcher. USA har förlorat två av sina tre matcher. Tidigare förlorade de även mot Kanada. Småkronorna har därför skaffat sig ett enklare läge att få spela om medaljerna nästa vecka.