• Publicerat 24 april, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Anton Grundel.Foto: Bildbyrån/Johan Bernström

Färjestad har haft sin beskärda del av spelare som tvingats ge upp karriären på grund av hjärnskakningar, Nu hoppas Anton Grundel slippa bli en av dem. I en intervju med klubbens webbsida berättar han nu om sin tuffa tid.
– Min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång, säger Grundel.

Det blev bara tio matcher i SHL för Anton Grundel den gångna säsongen. I en match mot Växjö i slutet av oktober drabbades backen av en hjärnskakning och spelade inte mer under resten av säsongen.

Efter att livet varit ett konstant mörker för 28-åringen har det i alla fall gått åt rätt håll sista tiden.
– Tiden närmast smällen var ju såklart värst. Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat att gå åt rätt håll, säger han i en intervju med Färjestads webbsida.

När Färjestad drar i gång sin sommarträning inom kort finns Grundel med. Men det någon hårdkörning är han inte mogen för än.
– Jag kommer att träna med laget, fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger Grundel.

”HAR INTE SÅ MYCKET MER ATT SÄGA OM DET”

Färjestad har haft spelare tidigare som tvingats lägga av på grund av hjärnskakningar, inte minst Sanny Lindström, Marius Holtet och senast Ole-Kristian Tollefsen. Grundel hoppas slippa bli en av dem, men erkänner att det inte finns några garantier.
– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Jag vill se hur jag svarar på det program vi lagt upp nu och blir det vidare spel så kommer jag att meddela det när det i så fall blir aktuellt. Fram till dess har jag egentligen inte så mycket mer att säga om det, säger Grundel.

Grundel, med FBK som moderklubb, har spelat 318 SHL-matcher för Färjestad och Karlskrona under karriären. 2011 var han med om att bli svensk mästare med klubben.