David Rautio och Joacim Eriksson.Foto: Bildbyrån

Nu är det klart att Joacim Eriksson och David Rautio blir Brynäs målvaktspar nästa säsong.
– Det känns fantastiskt bra, Jocke och David kommer bli ett bra och stabilt målvaktspar som tillsammans blir en viktig pusselbit i lagbygget, säger sportchefen Stefan Bengtzén.

Under eftermiddagen kom uppgifter att Joacim Eriksson värvas tillbaka till Brynäs efter nio år på flykt från klubben. Nu bekräftar Brynäs det. De bekräftar även att David Rautio är klar för en tredje säsong i klubben.
– Det känns suveränt att förlänga, jag har haft en god känsla och en bra dialog med Bengtzén så det känns bra att vi har gjort klart nu. Det har kommit in en del spännande spelare i truppen och det känns verkligen bra att köra igång försäsongen nu. Vi har en otroligt bra grund. Jag känner dessutom Jocke Eriksson lite sen tidigare och han är en trevlig och duktig målvakt. Såklart blir det en tuff konkurrens, men vi kommer bli ett bra målvaktspar ihop. Det innebär ju att man pusha sig själv mer, kanske ger det där lilla extra som behövs för bästa utveckling, säger Rautio.

Stefan Bengtzén är nöjd med sina målvakter.
–Det känns fantastiskt bra, Jocke och David kommer bli ett bra och stabilt målvaktspar som tillsammans blir en viktig pusselbit i lagbygget och som har kapaciteten att hjälpa laget fram till SM-guld 2019. Såklart är det extra kul att vi får välkomna hem Jocke och att vi får behålla David.

TVÅÅRSKONTRAKT

Joacim Eriksson lämnade Brynäs 2009 och gick till Leksand. Efter spel i Skellefteå, där det blev SM-guld, Växjö, Djurgården, NHL, AHL och KHL är han nu tillbaka i hemstaden Gävle.
– et känns otroligt kul att få komma hem på hemmaplan och att äntligen dra på sig Brynäs-tröjan igen, det har varit mitt mål hela tiden. Jag har från tidig ålder varit en Brynäsare, jag är uppvuxen i Hedesunda och har alltid känt att Brynäs är mitt lag. Som liten hade jag exempelvis Johan ”Honken” Holmqvist som en av mina stora idoler.

Kontraktet med Eriksson är skrivet på två år. Rautio skrivs för en säsong.