Alexander Johansson och Niclas Burström.Foto: Bildbyrån/Ola Westerberg

Han var en av SHL:s främsta backar under åren i Skellefteå. När Niclas Burström nu återvänder till Sverige blir det emellertid till Växjö.
– En spelare med fantastiskt blick och en konstant vilja att vinna varje situation ute på isen, säger sportchef Henrik Evertsson.

Växjö fortsätter spänna musklerna. Efter sitt överlägsna guld har man nu gjort klart med en av silly seasons allra tyngsta värvningar så här långt. Klassbacken Niclas Burström är klar för klubben efter ett år i KHL.

Han har skrivit på ett treårsavtal.
– Niclas Burström har ända sedan han lånades in till oss säsongen 09/10 varit något av en favoritspelare för mig. En spelare med fantastiskt blick och en konstant vilja att vinna varje situation ute på isen. Det ska bli grymt kul att jobba med Niclas igen och tillsammans ytterligare höja hans och vår nivå, säger sportchefen Henrik Evertsson.

Burström vann 2016 Salming Trophy och var 2014 med och tog VM-brons med Sverige. Han har även två SM-guld med Skellefteå.
– Det ska verkligen bli jätteroligt att få dra på sig Växjö-tröjan igen och vara en del av Växjö Lakers organisation, säger han själv.