Mikael Backlund.
VM 2018

Efter dejlig start – Tre Kronor tog tredje raka

ANNONS

Sverige öppnade matchen mot Frankrike på bästa sätt. Redan efter 24 sekunder sköt Rickard Rakell 1-0. En dejlig start, som la grund till tredje raka segern. 

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Segertåget Tre Kronor rullar vidare. I kväll kom tredje raka segern i VM. Den här gången var det Frankrike som fick känna på att möta Sverige, och det blev en ensidig historia.

Tre Kronor öppnade matchen på bästa sätt. Redan efter 24 sekunder låg pucken i den franska målburen, och det var Rickard Rakell som slog till igen. Den här gången framspelad av Adam Larsson och kedjekamraten Mattias Janmark.

KAPTENEN SLOG TILL

Förstakedjan hade levererat igen. Men vid 2-0 var det en annan målskytt. Lagkapten Mikael Backlund gjorde sitt första mål i årets VM. Elias Pettersson stod för en läcker passning i powerplay, och 19-åringen plockade även han upp sin första VM-poäng i karriären.

I den andra perioden kunde Tre Kronor utöka ledningen till 3-0. Oliver Ekman Larsson pricksköt in pucken med ett läckert handledsskott. Mindre roligt för Sverige var att Adam Larsson delade ut en omdiskuterad tackling, och det var stundtals irriterat på isen i den andra akten. Men Larsson klarade sig utan påföljd.

I den tredje perioden fick Pettersson även måljubla. Växjö-forwarden gjorde 4-0, vilket också blev slutresultatet. Noterbart var även att Anders Nilsson fick chansen i det svenska målet, och 28-åringen höll nollan direkt.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games