• Publicerat 8 maj, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Sebastian LauritzenFoto: Bildbyrån

Sebastian Lauritzen var tänkt som en nyckelspelare för Timrå IK under förra säsongen. Men en hjärnskakning redan i augusti gjorde att det inte blev något spel alls. Nu lägger 34-åringen skridskorna på hyllan.
– Det är alldeles för stor risk att få en ny hjärnskakning, säger Lauritzen till Hockeypuls.se

Lauritzen har en lång karriär bakom sig i både SHL, Allsvenskan och Finska Liiga. Säsongen 2016-17 gjorde han 32 poäng för Timrå i Allsvenskan och skulle vara en ledande spelare även den här säsongen. Istället fick han följa klubbens SHL-avancemang från sida efter att ha fått en smäll mot huvudet under försäsongen.

– Då fanns inget ljus överhuvudtaget. De första fem månaderna var de värsta fem månader jag haft i mitt liv. Det går inte att beskriva känslan, det var helt vidrigt att vara så begränsad. Så fort jag mådde bra och gjorde något extra åkte jag rätt ner i källaren direkt. Jag är tacksam att jag är där jag är i dag, säger Lauritzen till Hockeypuls.se

Hjärnskakningen var den sjunde i hans karriär. En för mycket och nu kommer Laurtizen istället fokusera på den civila karriären. Tillsammans med en annan hockeyprofil, Mikael Romö, ska de hjälpa idrottare att marknadsföra sig själva och hantera tomrummet som uppkommer när man avslutar sin karriär.

– Jag har sugit på en idé och han har haft en idé och efter ett par luncher slog vi ihop dem och fick till världens bästa koncept, berättar Lauritzen för sajten.

Sundsvallssonen spelade 291 SHL matcher med Timrå, Linköping och Brynäs. I allsvenskan representerade han Timrå, Sundsvall och BIK Karlskoga i totalt 238 matcher.