Rick Nash och Brad Marchand.Foto: Bildbyrån

Efter nästan sex hela säsonger i Rangers hamnade Rick Nash i Boston i våras. Han ser det inte som en omöjlighet att han stannar.
– Det var det underbart kapitel här och förhoppningsvis kan det fortsätta., säger han till nhl.com.

Den forna superstjärnan Rick Nash är kontraktslös i sommar. Det sista året på det nuvarande kontraktet spenderades i New York Rangers och Boston Bruins. Var han kommer spela i framtiden är fortfarande oklart.

Tiden i Boston blev rörig, där en hjärnskakning gjorde att han inte kunde spela de tolv sista matcherna av grundserien. Han återvände sen till slutspelet.
– Det var en besvikelse att få hjärnskakningen och få känna effekterna från den. Det blev bara några få matcher innan slutspelet, säger Nash som bara gjorde elva framträdanden i Bruins under grundserien.

”ATT VINNA ÄR FÖRSTÅS NUMMER ETT”

Boston åkte sen ut i andrarundan av slutspelet och var något en besvikelse. Men trots det vill Nash återvända.
– Allting var positivt. Organisationen var jättebra, killarna var grymma. Det var det underbart kapitel här och förhoppningsvis kan det fortsätta.

Han har dock några olika prioriteringar som avgör laget han ska sajna för i sommar.
– Att vinna är förstås nummer ett. Nummer två är att det ska vara ett bra ställe att leva på, ett bra ställe som min familj gillar. Boston har varit fantastiskt, säger han.

SKYTTEKUNG

Rick Nash har gjort 805 poäng på 1060 NHL-matcher. Han har gjort 437 mål och vann NHL:s skytteliga redan för 14 år sedan med 41 mål. Senast han gjorde över 40 mål var säsongen 14/15 då det blev 42 fullträffar för New York Rangers.

Någon Stanley Cup-titel har det dock inte blivit.