Elias Pettersson.
VM 2018

Elias Pettersson besviken: ”Det var mitt fel”

ANNONS

Tillbaka efter sjukdom. Elias Petterssons comeback slutade med överseger, men han var självkritisk efter att – som han själv tyckte – ha ställt till det vi Slovakiens kvitteringsmål.
– Jag går bort mig så det är mitt fel, säger Pettersson.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Elias Pettersson missade senaste matchen mot Österrike på grund av sjukdom. Han fanns inte heller med på fredagens träningspass. Men när Tre Kronor gjorde sin femte VM-match på lördagen var 19-åringen tillbaka i spel.

Mot Slovakien fick Pettersson ingen utdelning offensivt, trots en del bra möjligheter. Han tog dessutom på sig ansvaret för motståndarnas 3–3-kvittering i tredje perioden, där han hamnade på efterkälken när tidigare Modoforwarden Ladislav Nagy prickade rätt.
– Det var mitt fel på deras kvitteringspuck. Jag går bort mig så det är mitt fel, säger Pettersson som ändå slapp bli syndabock eftersom Mika Zibanejad sköt Tre Kronor till en övertidsseger.
– Ja, skönt för mig att vi kunde vinna.

HÖLL PÅ ATT GÖRA DRÖMMÅL

Rikard Grönborg tycker att Pettersson är för hård mot sig själv.
– Vi hade gått igenom den varianten precis innan matchen och visste att de hade den. Men det var inte bara han som var involverad i den, konstaterar förbundskaptenen.

Elias Pettersson mådde i alla fall bättre efter sjukdomen och kände inte att det hämmade hans framfart. Han kom dessutom nära ett drömmål när han försökte lura den slovakiske keepern Patrik Rybar genom att lägga pucken mellan benen på sig själv.
– Det var första tanken. Målvakten var bra med på backhand, så jag försökte lägga den mellan benen men det gick inte hem den här gången, säger han.

Rikard Grönborg tyckte att det såg bra ut för Pettersson.
– Han hade en del bra aktioner, men kommer kanske inte loss riktigt. Man märker att det finns en spets där som är grym. Sedan är det tuffare motstånd nu, inga små mysbackar där bak nu utan de tar stopp i spelet. De är en grym erfarenhet för honom och jag tycker att han bidrar med mycket, gör ett bra jobb.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM