Patrik Parkkonen.Foto: Bildbyrån/Fredrik Karlsson

Han representerade både Karlskoga och Oskarshamn säsongen som var. Nu står det klart att den finländske backen Patrik Parkkonen lämnar Sverige för spel i EBEL. hans nya lag blir Orli Znojmo.

Han kom till Karlskoga inför förra säsongen efter att ha gjort 50 poäng för Lausitzer Füchse i den tyska andraligan säsongen 2016/2017. Men poängproduktionen för Patrik Parkkonen tog aldrig fart i ett hackande Karlskoga och i januari bytte 25-åringen till Oskarshamn.

FLYTTAR TILL TJECKIEN

Nu står det klart att han lämnar Sverige och ska istället försöka få fart på offensiven i ligan EBEL som innehåller lag från Österrike, Ungern, Italien, Kroatien och Tjeckien.
— Patrick är en teknisk back utrustad med offensiva kvaliteter och en utmärkt skridskoåkare. Vi förväntar oss att använda honom i powerplay, säger sportchefen för Znojmo, Rostislav Dočekal, till klubbens hemsida.