David Pastrnak.
VM 2018

NHL-stjärnan startade målkalaset – då blev det utklassning

David Pastrnak har lyft Tjeckien till nya nivåer efter sitt inträde i VM. Mot Frankrike på söndagen hade Boston Bruins stjärnforward lekstuga. Två tidiga mål från 21-åringens klubba dödade matchen, som slutade med 6–0-seger för tjeckerna.

David Pastrnak hade en riktigt bra säsong med sitt Boston Bruins. Med sina 35 mål var han den målmässigt bästa tjecken i ligan och hans 80 poäng var näst bäst efter Jakub Voráceks 85.

Sedan han kom till VM efter ett starkt Stanley Cup-slutspel, där det blev 20 poäng (6+14) på tolv matcher, har han fortsatt att leverera. På sina två första matcher i turneringen hann han stå för 2+1 och mot Frankrike under söndagen sköt han två nya mål i 6–0-krossen.

RÄDDADE TIO SKOTT FÖR NOLLAN

Den tidigare Södertälje SK-junioren sköt 1–0 efter en vunnen tekning från lagkamraten i Boston David Krejci efter knappa fyra minuter och dubblerade ledningen drygt fyra minuter senare. Efter det tittade Tjeckien aldrig tillbaka.

Roman Horák blev också tvåmålsskytt medan Dmitrij Jaskin och Martin Necas sköt varsitt mål. I målet behövde David Rittich bara stoppa tio skott för att hålla nollan.

Tjeckien befäste tredjeplatsen i gruppen inför sin avslutande gruppmatch mot Österrike i morgon. Vid seger kan de bli tvåa i gruppen, förutsatt att Ryssland förlorar mot antingen Slovakien eller Tre Kronor.