Marcus Fagerudd.Foto: Bildbyrån/Petter Arvidson

Nej, Marcus Fagerudds återkomst till svensk ishockey blev inte speciellt lyckad. Nu står det klart att backen lämnar Djurgården.
– Vi har gemensamt kommit fram till att det även denna säsong inte kommer finnas tillräckligt med utrymme för Marcus att utveckla sitt offensiva spel, säger sportchef Joakim Eriksson.

Efter två år i Finland återvände Marcus Fagerudd till Sverige den här säsongen. Men säsongen blev tung. Han spelade bara åtta matcher i Djurgården innan han lånades ut till Mora där det blev 43 matcher.

Nu står det klart att Fagerudd lämnar Djurgården permanent – trots gällande kontrakt. Sportchefen Joakim Eriksson förklarar:
– När vi för drygt ett år sedan kom överens om ett 2-årskontrakt med Marcus var det med utgångspunkten att vi ville utveckla hans egenskaper som en offensiv inriktad back som skulle inkludera spel även i power play. I och med att Linus Hultström återkom från Florida för spel i Djurgården försvann möjligheten att utveckla Marcus på önskvärt vis. Därav kom båda parter överens med Mora om en utlåning under föregående säsong.
– Vi har gemensamt kommit fram till att det även denna säsong inte kommer finnas tillräckligt med utrymme för Marcus att utveckla sitt offensiva spel i Djurgården, och därför har vi kommit överens om att gå skilda vägar.

Den finske backen har även spelat för Luleå, Bofors och Asplöven i Sverige. Någon ny klubb är inte klar för 25-åringen.