• Publicerat 14 maj, 2018
  • Skrivet av Anton Edman
  • 0 Kommentarer
Oliver Ekman Larsson och Kevin Fiala (vänster).Foto: Bildbyrån

Sverige besegrade Schweiz. Men som matchen i matchen hade Oliver Ekman Larsson och Kevin Fiala en egen uppgörelse. Och det var inte första gången de rök ihop. 
– Det är alltid kul att ge han lite skit på svenska, säger Ekman Larsson till hockeysverige.se.

KÖPENHAMN (HOCKEYSVERIGE.SE)
Tre Kronor besegrade Schweiz med 5-3 och tog sin sjätte raka seger i VM. Efter matchen hamnade Oliver Ekman Larssons uppgörelse med motståndaren Kevin Fiala i fokus.
– Vi är alltid på varandra. Han har något emot mig och jag har något emot honom, förklarar Ekman Larsson.
– Men det är så det ska vara. Det är så det är under matcherna, utanför isen är det annat.

Bland annat hade de två spelarna ett gruff framför det svenska målet. Ett bråk som resulterade i att endast Kevin Fiala fick sätta sig två minuter i utvisningsbåset. Dessutom såg Ekman Larsson och Fiala ut att vara oense om det mesta på isen.
– Jag vet inte vad det var. Jag försökte få han ur balans och han försöker få mig ur balans. Jag får väl säga att jag vann den kampen, ler den svenska backen.

Det var definitivt inte första gången de hamnade i luven på varandra. Och förmodligen inte den sista heller. OEL tillhör Arizona Coyotes, medan Fiala spelar i Nashville Predators. Dessutom har Fiala spelat i både Malmö och HV71, vilket gör att han pratar och förstår svenska.

Är det samma sak mellan er i NHL?
– Jaja, det är varje match. Det är skoj, så får man snacka lite svenska också.
– Det är alltid kul att ge han lite skit på svenska. Det är inte varje dag man får göra det.


OEL och Kevin Fiala i NHL.
Foto: Bildbyrån

”BRA ATT VI FÅR DE HÄR TESTERNA”

Ekman Larsson ansåg att han vann kampen mot Fiala. Och Tre Kronor vann som sagt även själva matchen. Trots att Schweiz hämtade upp 0-3 till 2-3, och satte nerv i det hela.
– Jag tycker det är att bra att vi får de här testerna. Vi lugnar ned oss lite i dag. Vi fick lite panik senast (mot Slovakien) och skickade lite puckar.
– Men nu tycker jag ändå att vi kontrollerar det bra. Vi spelar lugnt och försöker gå till attack. Det är väldigt viktigt inför kommande matcher.

I och med söndagens seger kommer Tre Kronor att som sämst sluta på andra plats i sin grupp. Sista gruppspelsmatchen mot Ryssland blir en ren gruppfinal. Men vinst ser ut ge ett betydligt ”enklare” motstånd i kvartsfinalen.
– Nu har vi en match till att spela ihop laget. Det är en viktig match på tisdag, vinner vi den så vinner vi gruppen. Det är väldigt viktigt.