Jonathan Carlsson, här i Timrås tröja.Foto: Bildbyrån/Niklas Larsson

Efter tre år utomlands är Jonathan Carlsson inte främmande för att flytta hem igen. En önskeklubb: Timrå.
– Det är ingen hemlighet att det skulle vara ett fantastiskt alternativ för mig och familjen men det ska ju passa båda sidor, säger han till Hockeypuls.

Jonathan Carlssons karriär i Sverige gick något i stå efter en framgångsrik juniorkarriär och ett SM-guld med Brynäs. Efter spel med Södertälje i HockeyAllsvenskan säsongen 14/15 lämnade han svensk ishockey och hamnade i ECHL och AHL. Den här säsongen blev det spel i österrikiska Graz 99.

Men nu kan backen, som hunnit bli 29 år, flytta hem igen. Han tar gärna chansen i Timrå, där han spelade under två säsonger efter SM-guldet med Brynäs.
– Nu sitter ju Timrå med ett nästan fullt lag och jag vet inte hur jag skulle passa in i lagbygget, men vi har pratat med dem och beroende på hur de går vidare kanske det kan bli aktuellt längre fram. Det är ingen hemlighet att det skulle vara ett fantastiskt alternativ för mig och familjen men det ska ju passa båda sidor, säger han till Hockeypuls.

”MER AKTUELLT MED SPEL UTOMLANDS”

Carlsson är dock tydlig med att det också finns en ambition att förlänga karriären utomlands med något år till eller två.
– Det är väl mer aktuellt med spel utomlands nu när jag etablerat mig på den marknaden bättre än i Sverige. Och det ska ganska mycket till för att vi ska flytta någon annanstans än Timrå i Sverige, det här är hemma för oss nu.

Jonathan Carlsson har 229 SHL-matcher och 109 framträdanden i HockeyAllsvenskan på sin meritlista.