Alexander Nilsson LindelöfFoto: Bildbyrån

Efter en stark säsong i Hockeyettan får Alexander Nilsson Lindelöf förtroendet också i HockeyAllsvenskan. Han förlänger med Västerås.
– Det ska bli kul att jobba vidare med ”Alex”, säger sportchef Patrik Zetterberg.

21-årige Alexander Nilsson Lindelöf har tillhört Västerås under hela sin karriär. Så kommer det förbli åtminstone över nästa säsong också. Han följer med laget upp i HockeyAllsvenskan.
– Det ska bli kul att jobba vidare med ”Alex”. En spännande spelare med stor utvecklingspotential. Han har ett otroligt bra spelsinne, är en bra passningsspelare och har bra blick för spelet, säger sportchef Patrik Zetterberg till klubbens hemsida.

”Zäta” tror att Lindelöf kommer få ut än mer än vad han fick ut i Hockeyettan.
– Jag tror hockeyn i Hockeyallsvenskan passar honom bättre än den i Hockeyettan, som är lite fladdrig och flängig. Alex har under säsongen som gått lärt sig mer att värdera spelet, när man kan spela enkelt och vara kyligare med pucken. Det är de delarna vi ser att vi ska fortsätta jobba med. Att det enkla kan vara det bästa, man behöver inte alltid leta ett avgörande alternativ.

Lindelöf noterade 6+14 i Hockeyettan och 2+6 på 16 matcher i kvalet.