Dennis Rasmussen.Foto: Bildbyrån/Suvad MrKonjic

Han fick sitt genombrott i Växjö säsongen 2013/14 och drog sedan till Nordamerika och Chicagos organisation. I februari återvände Dennis Rasmussen och fick vara med att vinna ett efterlängtat SM-guld. Han är tydlig med vad han vill till nästa säsong.
— Först och främst vill jag sikta på NHL och bli så bra jag kan bli, säger 27-åringen till hockeysverige.se.

Dennis Rasmussen befinner sig för tillfället i Västerås för att ta igen tid som han missat sen sist med familj och vänner. 27-åringen inledde säsongen i Anaheim dit ha trejdades förra sommaren från Chicago. Men efter att ha hamnat i farmarlaget San Diego flyttade han i februari hem till Sverige igen och gamla klubben Växjö.

VILL TILLBAKA TILL NHL

Där blev det framgång direkt och Rasmussen fick avsluta säsongen med guldmedalj runt halsen och guldhjälm på sin blonda kalufs. Nu vill han tillbaka till NHL.
— Jag har lite anbud, men jag har bestämt mig för att vänta lite och se vad som händer på andra sidan Atlanten. Det är såklart där jag helst vill spela och det man alltid haft som mål, berättar han för hockeysverige.se.

Målet när han kom hem till Sverige var att vinna SM-guld med klubben han lämnade året innan de vann första gången 2015.
— Jag kom hem till Växjö för att vinna och sen göra allt jag kan för att ta mig tillbaka (till NHL). Så jag hoppas så klart att det kommer något därifrån. Det är mitt prio ett.

INGA KLOCKRENA FÖRSLAG

Det finns ingen klubb på andra sidan Atlanten som just nu äger rättigheterna till Dennis Rasmussen och han är fri att sajna med vilket lag som helst. Men några klockrena förslag har hittills inte kommit in.
— Envägs har jag nog inte. Men jag har inte pratat med min agent där borta på ett tag.

NHL är prio ett säger du. Vad är prio två?
— Det vet jag faktiskt inte. Det får jag se framöver när det börjar utforma sig vad jag har för alternativ om det inte skulle bli NHL då. Jag är nog öppen för det mesta.

Med det mesta så menar du…?
— Framför allt KHL, Schweiz och Sverige. Det är det som är mest intressant, säger Rasmussen och hänvisar till agenten på frågan om han har förslag därifrån att ta ställning till just nu.
— Jättetråkigt svar, men det är bäst att han sköter det där.

Skulle du kunna tänka dig att spela kvar i Växjö även nästa säsong?
— Ja, absolut. Först och främst vill jag sikta på NHL och bli så bra jag kan bli. Men blir det inte så så är Växjö absolut ett alternativ. Jag vill se vad det finns för anbud från andra ligor också, men Växjö ligger mig varmt om hjärtat och det kändes verkligen som hemma nu när jag kom tillbaka.
— Om Växjö vill ha mig så är de det starkaste alternativet i SHL.

SKA VISA UPP LE MAT HEMSTADEN

Oavsett vilken klubbtillhörighet Dennis Rasmussen än kommer ha nästa säsong så är i alla fall en sak säker: I sommar plockar han med sig Le Mat-pokalen till Surahammar för att visa upp den i samband med Suradagarna. Rasmussens moderklubb är ju Surahammars IF.
— Vi fick höra efter vårat guldfirande att klubben beslutat att vi skulle få ta med oss bucklan några dagar. Min tanke är att ta med den till Surahammar och Västerås den helgen i och med att jag spenderar sommaren här.
— Surahammar är min moderklubb och jag visste direkt att Suradagarna var den helgen så jag frågade vår ekonomichef nere i Växjö ganska omgående om jag fick ta med mig den. Det är också Västeråsdagarna då. Så vi får se om det går att lösa så jag kan visa upp den dubbelt.

Angående initiativet att de guldvinnande spelarna får turnera runt med bucklan så är Rasmussen väldigt positiv till förslaget.
— Helt rätt av klubben. Om ett enda barn kan bli inspirerad så är det redan bättre än att den står inlåst på kansliet hela sommaren.