Richard BachmanFoto: IBL

De har sökt efter en målvakt ända sedan SHL-avancemanget blev klart i april. Nu kan Timrå hittat honom i Vancouver Canucks organisation. Hockeypuls skriver att amerikanen Richard Bachman är på medelpadingarnas radar.

Det stod tidigt klart att kvalhjälten Henrik Haukeland skulle lämna Timrå efter SHL-avancemanget och i dagsläget har laget bara unge Victor Brattström kontrakterad på målvaktssidan.

Hockeypuls skriver att klubben har tre-fyra spår gällande positionen och ett av dessa ska alltså vara 30-åriga Richard Bachman som har totalt 48 NHL-matcher på meritlistan under karriären med Dallas Stars, Edmonton Oilers och Vancouver Canucks.

SPELAT VM FÖR USA

Bachman draftades 2006 av Dallas och 2012 vaktade han kassen i en match för USA:s VM-lag.

De tre senaste säsongerna har han tillhört Vancouver Canucks organisation och spelat sex NHL-matcher. Resten av tiden har spenderats i AHL för Utica Comets. Denna säsongen blev det ingen speltid i NHL bakom de svenska målvakterna Jacob Markström och Anders Nilsson.