NHL-timmen kämpar på i värmen som omfamnat Sverige och levererar sitt 211:e avsnitt. Linus, Uffe och Jonatan summerar hockey-VM, ger en preview på Stanley Cup-finalen – och utser ”den bästa” destinationen för John Tavares om han väljer att testa free agent-marknaden i sommar.

Termometern har stigit en bit ovanför 25 grader i ovanligt varma maj. Men trots att isarna på sjöarna sedan länge smält finns det fortfarande hockey att avhandla. Vi står inför en högst oväntad Stanley Cup-final mellan Vegas Golden Knights och Washington Capitals, som inleds natten mot tisdag.

Linus Hugosson, Uffe Bodin och Jonatan Lindquist snackar upp finalspelet med en gedigen genomgången av lagen och deras styrkeförhållanden. Det visar sig att hjärtat och hjärnan säger olika saker om vem som kommer att ta hem serien.

DESSUTOM:

* Hockey-VM: Uffe och Jonatan som var på plats i Danmark summerar den svenska insatsen som ledde till ett VM-guld.

* Vad händer härnäst för Tobias Enström? Petad i vad som av allt att döma skulle bli hans sista match i Winnipeg Jets. Kan en hemkomst till Modo finnas på horisonten?

* John Tavares står inför karriärens största beslut. Kan Lou Lamoriellos inträde i New York Islanders rädda honom kvar där? Podcasttrion lanserar en annan klubb som de tror skulle vara perfekt för Tavares.

* Rasmus Asplund, Lucas Carlsson, Joel Persson, Jesper Lindgren, Pär Lindholm, Pierre Engvall… Listan över svenskar som skrivit NHL-kontrakt senaste tiden är lång. Här blir det en genomgång av deras situationer.

* Oscar Fantenberg förlänger kontraktet med Los Angeles Kings. Är han i NHL för att stanna nu?

Allt detta och mycket mer i det 211:e avsnittet av NHL-timmen – Marian Hossa-avsnittet!

 

Medverkande

Linus Hugosson

Uffe Bodin

Jonatan Lindquist

Kontakt

Maila NHL-timmen

NHL-timmens hemsida

NHL-timmen på Facebook

NHL-timmen på Twitter

NHL-timmen på Instagram

Länkar till lyssning

NHL-timmen på Acast

NHL-timmen på Spotify

NHL-timmen på iTunes