• Publicerat 28 maj, 2018
  • Skrivet av Uffe Bodin
  • 0 Kommentarer
Mario Kempe.Foto: Jacob Snow/Icon Sportswire

Mario Kempe ger NHL ytterligare en chans. Efter att ha spelat 18 matcher för Arizona Coyotes förra säsongen har 29-åringen förlängt sitt kontrakt med klubben i ytterligare en säsong.

Efter tre säsonger i ryska Vitiaz Podolsk tog Mario Kempe chansen i Nordamerika. Han skrev på ett ettårigt tvåvägskontrakt med Arizona Coyotes i NHL och kom under året att spela 18 matcher för klubben med två mål och två assist som resultat.

Resten av tiden tillbringade han med farmarlaget Tuscon Roadrunners i AHL, där det blev 18 mål och 37 poäng på 47 matcher samt ytterligare sju poäng (4+3) på nio matcher i Calder Cup-slutspelet.

”EN MÅNGSIDIG SPELARE”

Nu står det klart att Kempe stannar i Arizonas organisation. På måndagen meddelade klubben att man tecknat ett nytt ettårigt tvåvägskontrakt med den tidigare djurgårds- och Modoforwarden.
– Vi är nöjda med att kunna skriva ett nytt ettårskontrakt med Mario, säger general managern John Chayka i ett pressmeddelande.
– Mario är en mångsidig spelare med bra fart och skicklighet. Vi ser fram emot ett tävlingsinriktat träningsläger inför nästa säsong.

Kempes förra kontrakt med Coyotes var värt 650 000 dollar i NHL och 125 000 dollar i AHL. Vad det nya kontraktet är värt är oklart för stunden.

https://www.instagram.com/p/BjVeZ3PFVVt/