Erika Grahm.
SDHL 1

Värvningsbomben: Superstjärnan klar för Brynäs – blir sportchef i framtiden

ANNONS

Här är värvningsbomben som skakar om inom SDHL. Erika Grahm är klar för Brynäs – och blir på sikt klubbens sportchef.
– Erika och Brynäs IF:s gemensamma mål är att hon under tiden växer och utvecklas i föreningen för att i framtiden bli sportchef för Brynäs IF, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling i Brynäs.

Det mesta har varit negativt kring Brynäs. Tränaren har lämnat. Landslagsstjärnorna Sara Grahn, Erica Udén Johansson och Anna Borgqvist likaså. Därför kommer dagens värvning som en riktig dunderskräll.

Det är Modos legendar, en av Damkronornas stora stjärnor i historien, Erika Grahm som är klar för Brynäs. Grahm har spelat i Modo hela karriären och har de åtta senaste åren varit klubbens ansikte utåt och lagkapten. Den gångna säsongen gjorde hon 42 poäng i SDHL Bara tre svenska spelare hade en bättre poängskörd. Med sina 302 poäng är hon fyra i alla tiders poängliga.

Grahm blir inte bara Brynäs stora stjärna. Hon har dessutom fått jobb inom organisationen, som verksamhetsutvecklare för klubbens tjej- och damverksamhet.
– Erika och Brynäs IF:s gemensamma mål är att hon under tiden växer och utvecklas i föreningen för att i framtiden bli sportchef för Brynäs IF, säger Johan Cahling, direktör för hållbarhet och varumärkesutveckling i Brynäs till lagets hemsida.

”KARRIÄREN VID SIDAN AV ISEN OCKSÅ VIKTIG”

Grahm berättar själv.
– Jag lockas av den långsiktiga satsning som Brynäs IF nu gör för att ge tjejer i regionen bra förutsättningar att spela hockey. Jag har haft en lång karriär i Modo och tidigare har jag själv haft mest fokus på min spelarkarriär, men nu när jag är lite äldre så känner jag att karriären vid sidan av isen också är viktig. Min dröm är att fortsätta arbeta inom hockeyn så den här lösningen passar mig verkligen perfekt! Det ger en ytterligare dimension att jag dessutom får arbeta med att utveckla tjej – och damverksamheten tillsammans med organisationen, det känns så inspirerande.

I storstjärnans nya roll som verksamhetsutvecklare för dam- och tjejverksamheten kommer arbeta med stöd av Johan Cahling, Michael Campese, Stefan Bengtzén och Andreas Dackell, skriver Brynäs.

Spelarkontraktet är skrivet på två år.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 april
15:15 Rögle - Skellefteå SHL
20:00 Lausanne - Zürich National League
20:00 New York Islanders - Carolina Hurricanes NHL
23:00 Tampa Bay Lightning - Florida Panthers NHL
söndag 28 april
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
04:30 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
torsdag 02 maj
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games