Tobias Enström.Foto: Bildbyrån

Sedan han lämnade Modo efter SM-guldet 2007 har Tobias Enström spelat elva NHL-säsonger medan Modo ramlat ur SHL. Nu hoppas hans gamla klubb på en återkomst för 33-åringen.

Tobias Enström fick sitt stora genombrott på seniornivå säsongen 2006/2007. En säsong som slutade med SM-guld för Modo samt VM-spel för backen. På hösten åkte han över till klubben som 2003 draftade honom, Atlanta Trashers (senare Winnipeg Jets), och sedan dess har han blivit kvar i NHL.

SKA HA TRÄFFAT MODO

Det blev uppmärksammat när Enström inför den femte konferensfinalen mot Vegas petades och det finns nu en del som spekulerar i om 33-åringen nu gjort sitt i NHL då kontraktet går ut i sommar. Enligt Hockeypuls så ska Enström ha träffat representanter för sin gamla klubb Modo i tisdags. Men det är ingenting som hans agent Kalle Bodén varken vill bekräfta eller dementera.
— Tobias blir unrestricted free agent 1 juli vilket innebär att alla 31 NHL-lag kan lägga bud på honom och han får då själv möjlighet att välja. Nu är han på den fria marknaden och därför vill han avvakta och se vad som händer, säger agenten till Hockeypuls.

Enligt agenten vill Enström, som blev årets rookie i SHL 2003, testa den fria marknaden i NHL innan han tar ett beslut om en eventuell hemflytt till Sverige och Örnsköldsvik.
— Han får för första gången möjlighet att komma ut på den fria marknaden och Tobias är ett aktat NHL-namn på marknaden och därför ska vi lyssna.