Nils Lundkvist.Foto: Bildbyrån/Simon Hastegård

Att han skulle vara en av deltagarna på NHL Combine var knappast något Luleås yngling Nils Lundkvist hade föreställt sig i höstas innan serien drog igång. Men under veckoslutet befann han sig i Buffalo tillsammans med de andra topptippade draftvalen.

SHL-debuten kom på hemmaplan mot Malmö den 26 oktober och Nils Lundkvist var inför säsongen inte påtänkt för a-lagsspel i Luleå. Efter två matcher fick han vänta ända till 19 december innan det var dags för nästa framträdande, men sedan dess var han bofast i Luleås uppställning säsongen ut.

KLÄTTRAT PÅ RANKINGARNA

Under tiden har han dessutom klättrat på diverse draftrankingar och nu spås han gå sent i den första rundan eller tidigt i den andra.
— Det var ju inte ens något man tänkte på inför säsongen. Nu har har det bara varit en sjuk upplevelse att vara här på combine. Det har varit ganska fullt schema, säger Lundkvist till Hockeynews.

Lundkvist berättar att han träffat nästan alla NHL-klubbar i Buffalo och han nämns som en outsider i draften som kan väljas egentligen närsomhelst. 5 poäng blev det under hans 28 framträdanden i Luleås tröja under vintern.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.