• Publicerat 6 juni, 2018
  • Skrivet av Peter Ekholm
  • 0 Kommentarer
Mikael Johansson. Foto: Bildbyrån/Johanna Lundberg

Huvudtränare Mattias Karlin får till vintern bekant sällskap på Västerviks tränarbänk. Mikael Johansson är nämligen klar som assisterande tränare, det meddelade klubben på sin hemsida under onsdagen.

Förra säsongen inledde Karlin och Johansson tillsammans med SHL-nykomlingen Mora IK, men bägge fick under januari lämna sina uppdrag med omedelbar verkan. Nu återförenas det i Hockeyallsvenskan. Karlin återvände till Västervik under kvalserien i våras och höll klubben kvar för att sedan skriva på ett nytt kontrakt med klubben.

Johansson, 51, är klar för två år.
– Vi är glada över att kunna rekrytera Mikael Johansson till Västerviks IK. När Ragges (Ragnar Karlsson) situation blev ohållbar sattes vi i ett krångligt läge, då assisterande tränare i Västervik inte växer på träd. Därför är vi lättade att vi kunnat hitta en lösning med Micke som rymmer våra ekonomiska ramar, , säger sportchefen Emil Georgsson till Västerviks hemsida.

VAR HUVUDTRÄNARE I VITA HÄSTEN

Johansson, som har sin tröja hissad på Hovet, har efter sin långa spelarkarriär varit assisterande tränare i Djurgården och Vita Hästen, samt Mora. Han var dessutom huvudtränare i Hästen under en säsong.
– Mickes CV behöver man knappast gå igenom och det är få förunnat att kunna ställa ett så starkt tränarpar i båset igen. Kontraktet är likt Karlins på två år och borde vara tillfredställande för potentiella nyförvärv, säger Georgsson.