Alexander Karlsson, här i Oskarshamns dress, tar steget upp i Linköpings a-lag.Foto: Kenta Jönsson/Bildbyrån

Tidigare under torsdagen stod det klart att backen Anton Björkman lämnar Linköping för spel i Oskarshamn kommande säsong. För att fylla det tomrummet väljer nu östgötaklubben att lyfta upp Alexander Karlsson från J20-laget, enligt Corren.

Karlsson spenderade största delen av fjolårssäsongen i Linköpings J20-lag, där han noterades för tre mål och två assist på 33 matcher i SuperElit. 19-åringen lånades också ut under två korta perioder till Oskarshamn respektive Västervik i Hockeyallsvenskan, där han spelade fem matcher totalt varav fyra i Oskarshamn och en i Västervik. Karlsson fanns också med i Linköpings a-lag i tre matcher under den gångna säsongen.

”EN BRA BIT PÅ VÄGEN”

Nu väntar fler chansen för Karlsson i SHL, som alltså flyttas upp till Linköpings a-lag för att fylla den tomma platsen som Anton Björkman lämnade fri i och med sin flytt till Oskarshamn tidigare under torsdagen.
– Det är kul att få komma upp på seniornivå. Det är en dröm. Det är en bra bit på vägen till att ha hockeyn som jobb. Men samtidigt måste jag göra en bra säsong innan jag kan börja kalla det mitt jobb, säger Karlsson till Corren.

I och med uppflyttningen av Karlsson har Linköping nu nio backar under kontrakt.

Erbjudandet från SHL:s nya huvudsponsor: Få 200 kr i riskfritt spel när du spelar för 500 kr på hockey - varje vecka!