Malin Axelsson.Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

Modo har sedan tidigare tappat landslagsstjärnan Erika Grahm till Brynäs. Nu står det klart att centern Malin Axelsson går samma väg.

Malin Axelsson är från början från Gästrikland, men har spelat hela sin SDHL-karriär för Modo. Nu väljer 23-åringen att flytta hemåt igen.
— Det känns jättebra, spännande och roligt med något nytt. Extra kul att flytta hem igen. Men såklart har det varit ett tufft beslut, Modo ligger mig varmt om hjärtat efter sju säsonger. Men att flytta till Brynäs blev väldigt intressant när jag fick höra om den satsning som klubben nu gör på dam- och tjejverksamheten, säger hon till klubbens hemsida.

KAN SPELA BÅDE BACK OCH FORWARD

Hennes förre lagkompis i Modo heter Erika Grahm och är förutom spelare i laget även verksamhetsutvecklare i Brynäs damverksamhet.
— Hon har de senaste fyra säsongerna spelat center och innan dess back så hon är en defensivt skolad center. Inte minst är Malin är en bra lagkamrat och en viktig lagspelare, säger landslagspelaren om förvärvet.