Rasmus SandinFoto: Bildbyrån

Han tog rejäla kliv säsongen som var och har seglat uppåt på diverse rankinglistor inför draften under året. Siktet är inställt på SHL-spel med Rögle nästa säsong. Men Rasmus Sandin sticker inte under stol med att ett val i förstarundan nästa helg i Dallas kan förändra förutsättningarna.

Det är nästan så han glöms bort på grund av allt snack om Rasmus Dahlin, Adam Boqvist och Isac Lundeström med flera inför nästa helgs draft. Men faktum är att backen Rasmus Sandin borde ligga bra till för att väljas i den första rundan. Under NHL draft combine i Buffalo var han påpassad.
— Jag hade intervjuer med 27 olika klubbar. Det var kul och intressant, säger 18-åringen i den intervju med Rögles hemsida.

TOG STORA KLIV I JUNIORLIGAN

Sandin har uppländska Gimo som moderklubb men har spelat juniorhockey i både Almtuna, Modo och Brynäs innan han för ett år sedan bytte till Rögle. Men det där blev det bara fem SHL-matcher innan han åkte över till Sault Ste. Marie Greyhounds i OHL på ett lån. Där tog han rejäla kliv i sin utveckling.
— Det har varit väldigt nyttigt för mig att få spela mot jämnåriga och få en stor roll i laget. Jag snittade drygt 27 minuter per match i istid under grundserien och i slutspelet låg jag på drygt 30 minuter. Det går snabbt och jag har fått lära mig att ta snabbare beslut.

45 poäng blev det för den spelskicklige backen under grundserien. Det följde han upp med 13 nya i slutspelet som ledde hela vägen till final där Hamilton Bulldogs blev för svåra. Sandins fina utvecklingskurva har fått honom att stiga på diverse rankinglistor inför draften som går av stapel midsommarhelgen i Dallas.

SIKTAR PÅ SPEL MED RÖGLE

Den unge backen berättar i intervjun på Rögles hemsida att hans sikte ligger på SHL-spel med Rögle nästa säsong. Men allt beror på draften. Väljs han i första rundan kan klubben plocka över honom till Nordamerika trots kontrakt.
— Självklart hoppas jag såklart att väljas så tidigt som möjligt. Men min plan är spel med Rögle kommande vinter, jag tror det hade varit bra. Men vi får se vad som händer.

Annons:
Du kan lira Powerplay från Svenska Spel Sport & Casino varje SHL-omgång. Läs mer här!
Åldersgräns 18 år för spel online. Stödlinjen: 020-81 91 00.